Nyhedsbrev nummer 17, november 2021

I sidste nummer, fra september 2021 beskrev jeg kort min tur på Caminoen i Spanien. En tur jeg havde glædet mig til i flere år. Det blev som forventet en fantastisk tur, men også anderledes end mine tidligere ture. Først og fremmest fordi jeg havde booket alt hjemmefra, jeg havde ikke mod på at sove i sovesale pga. Corona. Det er elles det man gør normalt, og noget jeg tidligere har praktiseret,

Jeg startede den 11. september, tænkte det var en god dag at flyve og jeg var hjemme igen den 25. oktober, det blev til 38 vandredage og 2 turist dage (Burgos og Leon)

 
Skridt: 1.405.364
Kilometer: 1015
Etager: 4.869
 
Det er ikke kun fra A til B, det er også det jeg har gået om aftenen, jeg tæller ikke med hvad jeg går den 23 og 24 oktober i Santiago
Jo, jeg opnåede mit mål om at gå 1000 kilometer, det er nu ikke i sig selv et mål – der er mere et mål hvad man har fået ud af det, og så er det sådan set ligegyldig hvor langt eller kort man har gået.

Lidt om turens opdeling:

Saint-Jean-Pied-de-Port til Burgos
Gik denne rute i 2016, fantastisk at gå op over Pyrenæerne, ind i Spanien – gennem Rioja og til Burgos. Et fantastisk stræk hvor man oplever både vild og dresseret natur, jeg tror alle der er gået op gennem Pyrenæerne husker det, som at vandre i et postkort. Man kalder også denne del for den fysiske del, for her får man afprøvet sig fysik.
Har man to uger til rådighed, er denne del bestemt en mulighed.
Burgos til Leon
Det der typisk kaldes Mesetaen, det havde jeg glædet mig til og havde den opfattelse at det bare var fladt som en pandekage, det er det bestemt ikke – det er et fantastisk område, men byer og med korn og majs marker så langt øjet rækker. Det må så afgjort være det Spanske spisekammer for de produkter.
Man kalder denne del for den mentale del, de lange stræk over Mesetaen kan være ensformige og kalder på eftertanke. Der er en del der springer denne del over, det forstår jeg ikke.
Leon til Santiago
Der har jeg gået i 2014 og i 2018, men det er stadig et utrolig flot og varieret naturområde og med mange specielle steder som man altid vil huske, fx. jernkorset hvor man lægger en sten. O’Celebre er helt unik, det var også her jeg oplevede den bedste messe af alle dem jeg har gået til. Galicien er unik og fantastisk. Man kalder også denne del for den spirituelle, måske er der på denne del man finder svarene på noget at det man har gået og funderet over – det gjorde jeg. Mange har følelserne lidt uden på tøjet efter at have gået så langt, nogle lider slemt af vabler eller andet bøvl. Jeg er så heldig at det med vabler, det er ikke noget der fanger mig. Igen – har man 2 uger til rådighed, er det bestemt denne del jeg vil anbefale.
Santiago til Finisterre
Det var min første gang på denne strækning, jeg er imponeret over det fantastiske naturområde der er ud mod “verdens ende”. Mødte mange som gik den anden vej, og det viser sig at der er flere der går Santiago-Muxia-Finisterre- Santiago. Det lyder også som noget helt fantastisk, der er ikke mange pilgrimme på denne strækning og ingen cyklister.
Så jeg vil overveje at gå denne del igen, dvs. fra Santiago til Muxia, dernæst til Finisterre og så retur til Santiago.
 
Billede er fra 0-0 Km sten, dvs. ved “verdens ende” i Finisterre

På den offentlige Facebook gruppe “Kurt-Camino2021”, findes der beskrivelser og billeder fra de enkelte dage.

Som altid, skriv gerne om dine oplevelser her på siderne: Skriv til vandreture@vandreture.dk og lad os dele oplevelserne!

Har du været på tur, så send gerne en turbeskrivelse og gerne med billeder til vandreture@vandreture.dk – du vil måske kunne inspirere andre til at komme ud på tur – og det er jo det vandring handler om, oplevelser i naturen og samvær med andre.

Ønsker du ikke at modtage dette nyhedsbrev fremadrettet så send en mail til vandreture@vandreture.d