Como søen

Como søen

Kurt Sejr Hansen

Italien byder på ret mange muligheder, bl.a. ved Como søen. Como ligger lige syd for Schweiz og tæt på motorvejen via Basel og Lugano.

Det er derfor ret nemt at komme dertil. Como by er egentlig charmerende i sig selv og har en ret flot Domkirke.
I byen er der en svævebane op til Brunata i godt 700 meters højde
Brunata er en lille bjergby med en flot kirke. Herfra er der indtil flere fine stier mærket på udmærket vis

Gode skilte undervejs

Man kan gå ret langt hvis det er det man har brug for, bl.a. følge højderyggen helt til Bellagio, det var nu lige en lidt for langt tur for os den dag. Vi fulgte en udmærket, men også ganske udfordrende, sti op mod Monte Boletto som ligger i 1236 meters højde. Ruten er mærket med rød-hvis-rød og er nummer 1 som det ses ovenfor.

Man kan godt trænge til en lille pause

Vi var der en søndag sidst i juli måned og der var rigtig mange der var på tur – men mest Italienere, de gør dog det at de kører et stykke af vejen og så går det sidste stykke op for at spise frokost på en af de mange restauranter undervejs. Alle stier er udmærket markeret som det ses af billederne og man kan få et ok kort på turistkontoret i Como, men ellers kan man købe et detaljeret vandrekort i de fleste boghandlere i byen. Der er også en del ”Bed and breakfast” undervejs så man kan faktisk lave en flerdages tur uden problemer.

Vi var ret heldige med vejret, der var omkring 26 grader i Como om formiddagen men kun omkring 20 grader ved en hyggelig restaurant i 1180 meters højde På hele turen var der let overskyet, ganske rart når man skal stige 500 højdemeter på et par timer. 

På toppen
Der er utrolig mange ruter, det er afstand i tid og ikke km.

 Som man også kan se på billedet er der mange muligheder for at gå til andre byer og det kunne være en fin oplevelse at følge højderyggen yderligere rundt, måske i knap så diset vejr.

Vi gik nu turen tilbage og nød faktisk at det så bare var at gå stille og roligt ned igen til togbanen og så ned til Como by  til en dejlig Italiensk isdessert

På vestsiden af Como søen er der også en række udmærkede ture, fx fra Cernobbio til Sorico, samlet en ganske lang tur på lidt over 130 km som kan opdeles i flere etaper. Men det må blive en anden god gang vi prøver det.

View ned over Como søen