Hulsig – Skagen

Hulsig - Skagen

Det Danske Vandreakademi

Uha der er mange gode muligheder i Danmark, som forening har vi naturligvis en årlig generalforsamling som vi normalt kombinerer med en – ja ofte – kort vandretur.
Generalforsamlingen skulle holdes i Tversted, så helt naturligt var det at mødes i Hulsig og så følge “Cykelrute 1” til Skagen, drikke en kop kaffe og tage toget tilbage til Hulsig.

Afstanden mellem Hulsig og Skagen centrum skønnes at være omkring 12 kilometer, vores tur var den 2. februar  – en lidt risikabelt periode at vandre i. Der var da også “hunde koldt” – men som vandringsmænd er det jo bare at komme deruda’

De første kilometer fra Hulsig går gennem et flot plantageområder, her er der læ og fik fik da også lidt sol. Herefter kommer der et åbent stikke som er nærmest helt uberørt, flot er det med klitter der bølger sig i naturen – dejligt at sådan en natur bevares og ikke klistres til med sommerhuse, hoteller eller lign.
Efter ca. 3 kilometer i det åbne kom vi heldigvis lidt i læ, man kommer forbi den tilsandende kirke, Skagen gamle plantage inden man kommer til udkanten af Skagen by.
Det kan betale sig at følge vandsiden og så gå op i byen. Sådan en lørdag eftermiddag i det tidlige februar er der nu ganske stille i Skagen – noget forskelligt fra en sommerdag.
Dejligt med en kop varm kaffe og et stykke tærte.

Herefter skagensbanen tilbage til Hulsig, det er nogle rigtig flotte tog de holder sig på disse kanter – man kan nærmest ikke forestille sig at sådanne tog vil kunne “overleve” i en storby.
Herefter var der generalforsamling i Knud’s sommerhus – men det holder vi i foreningen 🙂

Alt i alt en fin tur, bortset fra vejret!.