Nr. Snedde, Vrads til Hampen Sø

Nr. Snedde, Vrads til Hampen Sø

Det Danske Vandreakademi

Stakler, der ikke var med på denne tur, der på fremragende vis var planlagt af Erik (husk det Kurt, når prisen skal uddeles).

Torben, Kurt og Erik mødtes på parkeringspladsen Studefolden vest for Hampen sø, der ligger ca 6 km. nord for Nr. Snedde. Torbens Jytte kørte os venligst til Nr. Snedde, hvor vi gik ind på Hærvejens vandrestisystem. Vejret var fantastisk. Høj sol, klar luft og ingen blæst- faktisk følte vi os hensat til det tidlige forår.

Vandrestien går både mod syd og nord. Vi vendte snuden mod nord, og bevægede os gennem terræn, hvor der var hede, skov, bakker og enkelte marker. Hele tiden gik vi ad små stier eller hjulspor.

Første pause holdt vi på en ca.120 m høj bakketop. Vi havde en særdeles flot udsigt. Derefter krydsede vi en landevej og kom ind i et skovområde. De eneste, vi mødte, var en rytter på en hest (naturligvis) og en meget vred lille gravhund.

Som ofte før gik snakken på følgende trivielle temaer som koner, børn og arbejde og mere luftige emner som orlov, vandreture i Nepal og den elektroniske industris nyeste landvindinger. Bla. blev det diskuteret, om vi kan oprette en “nick-name”-adresse, så vi på en gang kan skrive til alle bisper. Det skulle være muligt.

Frokosten blev indtaget i Palsgård Skov. Der var snaps og øl til interesserede. Vi gassede os i solen, ca 15 graders varme. Vi fortsatte derefter mod Vrads og kom bla. forbi en teltplads med bålsted, lokum og vandpost. Alle tiders sted til overnatning. I Vrads fik vi kaffe i købmandsbutikken. Kurt kendte af omtale ekspedienten, der sammen med 7 andre bemander butikken. En spændende fyr, der lever af at opsætte finske stenovne. Det positive indtryk blev forstærket ved, at han ikke ville have noget for kaffen. Klokken ca. 15,45 vendte vi blikket mod syd for atter at ramme Hampen sø. Snakken bevægede sig nu fra intimsfæreproblemer til filmkunst. Kurt og Torben korreksede Erik og fremførte det synspunkt, at film gerne må være spækket med symboler, surrealistiske og helt igennem uforståelige. At forstå disse film kræver blot intellektuel spændstighed tag den!!

Kl 17.45 var vi tilbage ved Hampen sø. Den sidste time foregik i lyset af  fuldmånen. Stadig var det dog så mildt, at alle havde lyst til at sove ude den nat, hvis bare grejet havde været med.

Konklusion på turen:
Fantastisk dejlig vandretur på ca 25 km. De fremmødte bisper foreslår, at vandrelauget i de næste år satser på Hærvejen. Der er et fandens godt fortællemiljø på den sti.