Kassel øst

Forfatter: Kurt Sejr Hansen

Tyskerne er gode til vandring, det kan man opdage gentagne gange. Området øst for Kassel er ingen undtagelse. Fx er “Frau Holle Land” et område som bestemt er værd at besøge.

Msn kan etablere sig permanent og gå adskillige rundture i området. Rigtig mange ture er mærker “Premiumwege”. Det er ikke bare flade kommuneveje eller skovveje, men nogle af dem er ganske meget op og ned om med nogle flotte udsigter. Området kan findes her, der er også en APP til mobiltelefonen

Premium stier er ikke egnet til barnevogne på grund af deres ruteføring og er ikke barrierefrie. Der er også mulighed for guidede ture, mere info på deres hjemmeside.

Premuíumweg P1 Hoher Meisner

Bland de lokale benævnt som en af de bedste, i materialet kaldes det også “Kongeturen”, ikke fordi der har gået konger, mere fordi det er en flot tur.

Turen er en 13 km lange cirkulære sti her vandrer du gennem de for det meste beskyttede skove og enge på skråningerne og på plateauet af Frau Holles lokale bjerg. Premium stien fører dig til de smukkeste destinationer i Hoher Meißner og til fantastiske Frau Holle-steder. Den mest berømte af disse er nok den fortryllede Frau Holle dam. Arts rige, farverige bjergene og store basalt blokke opdager man på ruren. På den stejle sti gennem “havets sten” går du gennem et hav af blokke. Du kan forvente en vidunderlig udsigt, for eksempel fra Kalbe, og indblik i den geologisk interessante historie om bjergets oprindelse, såsom i Kitzkammer. Mange dyre- og plantearter, der i dag er blevet sjældne, lever på Hoher Meißner, såsom kronhjort, vilde katte, ørne, ugler, vandrefalke, pink og måne violer. 

Indtil 1970’erne blev brunkul udvundet på bjerget, hvilket resulterede i nutidens Kalbesee og den unikke Stinksteinwand, hvorunder brunkulen stadig ulmer i dag. Mere end 30 tunneler fra flere århundreders minedrift løber gennem bjerget. 

Der er mulighed for at forkorte ruten, men det kan nu ikke anbefales i praksis. Gik lidt forkert, men det var nok mest uopmærksomhed – det er faktisk en rigtig fin opmærket sti, men se sig for skal man jo altid. Der er flere parkerings muligheder og dermed flere startsteder. Parkerede ved “Frau Holle Teich”, Spiste frokost undervejs “Naturfreunde haus” -altid herligt at få lidt god tysk mad til ganen!. Så kan man også krydre det med en alkoholfri øl eller.

Et par billeder fra dagen