Østrig – Fiberbrunn

Østrig - Fiberbrunn

Kurt Sejr Hansen

Der er vildt mange forskellige vandremuligheder i Østrig, og man har i Østrig tradition for at bevæge sig ud i naturen og vandre.

Fiberbrunn er et stort område hvor vi en sommer 2018 havde en fantastisk tur og vandrede op til en sø.

Fiberbrunn ligger i Tyrol og man kan her, finde en masse god information som er nyttig både sommer og vinter

Efter at have taget gondolbanen til Steinplatte bjergstation, kan vandrere tage et smugkig over på panorama-restauranten på Kammerköralm, som er klar til et stop efter vandreturen. Triassic Trail, Triassic Parks eventyrlæringsspor, fører dig ikke kun til toppen af Steinplatte, men også på en tidsrejse dybt ind i den triassiske periode med dets forhistoriske urhav Tethys. Sporene af havet, der dækkede det meste af jorden i den triassiske tidsalder, findes her på Steinplatte og begejstrer ikke kun børn. Til slut kan hele familien reflektere over oplevelserne i den nye Panorama Restaurant i 1.666 meters højde. “Jeg kan anbefale de traditionelle delikatesser som tirolsk Gröstl eller Kaspressknödel”, siger Kathrin Siller, redaktør for Tiroler Tageszeitung og mor til tre eventyrlystne børn

Se evt flere detaljer på Fiberbrunn hjemmesiden

Udover turen ovenfor, er der fantastisk mange andre gode muligheder i området. Vi var så heldige at være der i en periode hvor vejret var fantastisk – det kan man ikke altid regne med i Østrig.

Fieberbrunn bergbahn Lärchfilzkogel giver adgang til et område hvor man kan gå op til en sø, og gå videre op til bjergkammen. Yderligere information er her. Det er en dejlig tur som man kan klare uden den helt store kondi, det er dog ikke til klapvogn eller lign, da man også skal gå på en del sten. Har man dårlige knæ kan man blive udfordret.

Diverse turbeskrivelser findes her.

Nedfor ses en række billeder fra vores egen tur efter svævebanen som beskrevet ovenfor.

Fiberbrunn området
Fantastisk udsigt
Søen er i 1854 meters højde, og så er der et sted hvor man kan spise og drikke en øl
Help oppe med udsigt ned over søen

Vi var i området det meste af dagen, der er rigtig mange gode muligheder – og specielt når vejret var så fint.