Mosel Traben-Trabach

Mosel Traben-Trabach

Det Danske Vandreakademi

Vandreklubbens traditionsrige tur gik i foråret 2010 til Tyskland, nærmere bestemt til Mosel. Tyskland rummer så mange herlige vandreoplevelser og Mosel er bestemt et af de bedre steder, måske ikke så mange stigninger – men ellers en god oplevelse med vinmarker, flotte udsigter, god mad og vin. Hvad kan man ønske sig mere.

Vi overnattede på en vandrehjem i Traben-Trabach og kan kun anbefale den overnatningsform. Dels er det billigt, 20 Euro pr. person inkl. morgenmad, men også meget hyggeligt. En oversigt findes her.

Dette vandrehjem blev så brugt som udgangspunkt for 3 vandredage, på vandrehjemmet kan man købe et udmærket kort og så bruge det som udgangspunkt.
Der er et utal af vandrestier og det er både udmærket at gå langs floden og oppe på “fjeldet”, man kan så evt. tage en rutebåd tilbage hvis man er kommet for langt væk. Toget har endestation i Traben-Trabach, så går man nordpå kan man også tage toget tilbage

Jugendherberg i Traben-Trabach

Man kan også anvende en af de små lokaltransporter, her betales 1 euro pr. person og bliver så fragtet over på den anden side af floden – herligt:


Man kan nemt blive fragtet over

Og så skal man jo heller ikke glemme at der er masser af god hvidvin, så har man ikke lært at sætte pris på god hvidvin hjemmefra, så tag til Mosel og lær det!

Der er rigtig mange steder hvor der både er fin udsigt og mulighed for et glas vin eller en øl

Mosel floden ligger i ca. 100 meter over havet og de højeste punkter er under 500 meter over havet – så det er ikke de store stigninger

Fantastisk view

Der er et utal af stier, så bare køb et kort på vandrehjemmet og du er klar til udflugter. Der kan sagens laves både korte og lange ture, vi gik op til 20 km. pr. dag og det var og når man tænker på stigningerne. Så havde vi også rigtig god tid til en god frokost undervejs. Det er ganske billigt at spise i Tyskland.

Vil man meget gerne have styr på det hele hjemmefra, kan man købe Kompass Mosel vandrebogen:

Detailkort findes i Kompass 834 (Mosel Region Trier) og 835 (Hunsruck) – det er nu ikke disse man køber på vandrehjemmet. Så vil du have dem så køb dem hjemmefra, efter sigende kan man købe hos Nordisk Korthandel – men ellers på amazon eller andre tilsvarende steder