Bindeballestien

Bindeballestien

Kurt Sejr Hansen

Bindeballestien

Naturstyrelsen har lavet en ganske glimrende vejledning og beskrivelse af ruten. Sammen men mine vandrevenner gik vi i februar 2020 en regnvåd tur fra Bindeballe Købmandsgård og til Vejle, en tur på samlet 24 Km.

Bindeballe købmandsgård er en blanding af købmand, museum og Cafe og er et besøg værd uanset om man skal købe ind eller ej. Købmandsgården er fra 1897 og er åben også selvom man kun skal have en kop kaffe eller et stykke kage – det nød vi nu ikke, men parkerede og startede vores vandring i regnvejr mod Vejle.

Stien er også en del af den nationale cykelrute nummer 36, men vi brugte nu fødderne – men mødet dog en del cykelister også selvom det regnede!.

En stor del af stien er en tidligere jernbaneforbindelse, dette er en rigtig godt for det havde reh´gnet i mange dag og visse områder var nærmest oversvømmet – men ikke den hævde sti.

Ved Ravning Station er der både et toilet, et lokale man kan spise frokost i og en finn udstilling.

RAVNINGBROEN OG RAVNING STATION

HARALD BLÅTAND LOD I VINTEREN 979 OPFØRE EN 760 METER LANG BRO AF EGETRÆ TVÆRS OVER VEJLE ÅDAL. I DEN TIDLIGERE STATIONSBYGNING FORTÆLLES HISTORIEN OM HARALD BLÅTANDS KÆMPEMÆSSIGE VIKINGEBRO.

Sjovt at tænker sig at denne bro var den længste i Danmark indtil den gamle Lillebælts bro blev bygget.
Her var der en dejlig mulighed for at komme indendørs og spise frokost

Vandringen fortsatte til Vingsted centret, et ret så imponerende hotel og konferencecenter, vejret var nu blev helt fint – dvs. det var holdt op med at regne og der er fortsat dejlig natur at opleve, Ved Vingsted centeret er der fx. en Jernalderby som vi dog ikke oplevede den dag, Man kommer også forbi Haraldskær Hovedgår en både flot om imponerende bygning som har været herregård siden 1434, i dag er det et hotel og kursuscenter 

Herefter omkring “Skibet” og forbi “Kongens Kær og Knabberub Enge” som er et meget stort våd og fugleområde. Der var meget vand i det område og er hjemsted for hundredevis af fugle, Området er omdannet i perioden fra 2004 til 2009 – herefter af cykelstien ind til Vejle centrum.

En både fin og dejlig dag i venners lag!