Hvalpsund til Nibe

Hvalpsund til Nibe

Det Danske Vandreakademi

Vi startede fra Århus fredag eftermiddag kl. 15 og var hurtig i Nibe. Herfra med bus nummer 100 klokken 16.45 mod Hvalpsund hvor vi ankom klokken 16.55. Hvalpsund familie camping ligger lidt nord for Hvalpsund og er en dejlig plads med fine faciliteter og nogle hyggelige indehavere.
De undrede sig naturligvis over at 5 halvgamle mænd kunne finde på at gå så lang en tur – det viste sig senere at deres undren var berettiget.
Prisen for en hytte (september 2001) var 300 Kr. for 5 personer, det er bestemt billigt for hytten.

Lørdag morgen klokken 9 forlod vi campingpladsen og vandrede i henhold til “Skov og Naturstyrelsens
beskrivelse. Se eventuelt 
her.

Vi startede med at gå gennem Hvalpsund by, af en hyggelig sti mod Lovns. Herfra mod Alstrup og Gl. Ullits – der er her tale om rigtig gamle landsbyer som har bevaret deres særpræg. Herefter af den asfalterede vej mod Farsø, klokken var nu godt middag og den medbragte mad blev spist i et industrikvarter lige udenfor Farsø. Farsø er faktisk en stor by med mange butikker – vi fik lige en kop gratis kaffe hos Statoil (de havde jo det vi lige stod og manglede). Efter Farsø var det så blot at fortsætte af den asfalterede mod Havbro – men vilje valgte vi en lidt anden rute, syd om Havbro. Dette kan ikke anbefales pga. stærk trafik. Det hjalp nu heller ikke at der blæste en halv pelikan. Den nedlagte jernbane starter i Havbro, resten fra Hvalpsund er pløjet op 🙁

Set i bakspejlets klare lys var turen for lang, samlet omkring 32 Km. til Års – mest alvorligt var det sikkert at turen primært var på asfalt og meget flad kommunevej.
De fleste af os var temmelig smadret, men vabler og lign. Dejligt var det derfor at komme til Års Camping, hvor vi blev modtaget af det flinke værtspar. De var også noget forundret over at vi havde gået den lange vej og mente bestemt ikke at vi kunne gå resten af turen om søndagen. Men vi er jo seje og ingen vil udsætte sig selv for mobning resten af dette århundrede – hvilket vil ske hvis man opgav undervejs!.
Heldigvis ville Pizza Alanya i Års bringe 5 gode pizzaer til campingpladsen – og heldigvis var der kolde øl i butikken. Det blev ikke sent den aften, de fleste var så smadret at der var ro klokken 22.30 – ro er måske så meget sagt når 5 personer opholder sig i en hytte og mindst en sover på ryggen 🙁

Det sidste stykke, fra Års centrum og til campingpladsen, var via Planetstien. Den fortsatte vi af søndag morgen klokken 9. Noget stive i benene og flere havde vabler, men alligevel fortrøstningsfuld.

Turen om søndagen var via den nedlagte privatbane mellem Års og Nibe, faktisk en meget smukt tur – måske lidt for mange lige strækninger. Turen går ikke gennem byer som lørdagens tur – kun Vegger kom vi igennem. Alle var efterhånden temmelig smadrede, men igennem det skulle vi jo. Vi var fremme i Nibe klokken 15 og havde også om søndagen holdt en hastighed på omkring 4 km/time

Sammenlagt en tur på omkrig 55 km på asfalt, vi lærte to elementære ting:

Vores dagsration skal max være 25 Km
Vi skal undgå asfalt

Tja – det ved vi så til en anden god gang, næste tur for klubben bliver i september.