Hjerl Hede

Hjerl Hede

Det Danske Vandreakademi

En dejlig lørdag i begyndelse af oktober, gik vandreturen til Hjerl Hede. Sådan en lørdag formiddag er der ganske stille. Hjerl Hede ligger ved Vinderup – yderligere kan findes her: www.hjerlhede.dk

Ved indgangen til “centret” er der en udmærket betjening og vi fik nogle forskellige vandrefoldere over området. Specielt en udgivelse fra Viborg Amt, kaldet “Flyndersø” er ganske udmærket. Den giver et godt overblik over området – turene er også fint afmærket, så vi gik kun forkert en enkelt gang 🙂

Vi parkerede ved centret, fik de omtalte foldere og startede med at sydover mod Søgård, dejlige grusvej og helt stille sådan en lørdag formiddag med let tåge. Solen var ved at bryde igennem og tågen lettede – også uden Carl Nielsens hjælp.
Man kan følge vejen helt ned til den asfalterede vej ved Søgård, over broen og så igennem et skovområde indtil heden startede igen, derefter er der en rigtig flot sti til man når vandkanten ved Flyndersø.

Det er en rigtig og hyggelig tur langs Flyndersø i skovområde og langs vandet. I området er der bl.a. et flot Egekrat, vi gik helt op til “Snævringen”, her havde solen efterhånden brændt tågen væk, se billede her til højre.

 

 

Fra “Snævringen” kan man fortsætte mod “Ingeniørens Bænk” – men vi gik nu rundt af gul rute ved P-pladsen. Snakkede måske for meget og kom for langt, men fik så til gengæld en flot tur ud over Hjelm Hede inden vi gik over “Grimmerbakker” tilbage mod Søgård og retur til Hjerl Hede centret hvor bilen stod. Herligt at vi kunne være så heldig med vejret først i oktober.

Man kan jo komme forbi mange sære ting sådan en dag, bl.a. dette “fabeldyr” som består af en Ege gren med mos:

Hvis man er rigtig heldig kan man efter sigende se en Fiskeørn over Flyndersø