Cinque Terra

Cinque Terra

Kurt Sejr Hansen

Jeg har været på Cinque Terra flere gange, dels med vandreklubben og dels privat. Det er ikke uden grund et meget populært sted i Italien og nemt at komme til.

Monterosso

Jeg er sikker på at ret mange vandre kender de fem byer, skal derfor ikke kloge mig på hele ruten det er der sikkert mange andre der gør. Men jeg vil dog sige at det er nogle af det bedste vandreruter jeg har oplevet. 

Vi gik fra Monterosso til Vernazza, det var en fantastisk tur – sjælden har vi oplevet så udfordrende 4 km i normal terran. Ret mange steder var der smalt og skulle man om ved hinanden måtte man vente ved en ”rest”. Der var ret varmt den juli dag vi havde valgt til turen – men det er en fantastisk tur som kun varmt kan anbefales. Vi var bestemt ikke de eneste der havde tænkt at gå turen den dag, spå vi mødte mange forskellige nationaliteter, men også herligt at så mange Italienere selv nyder at benytte disse ruter i deres ferie. Der er ingen mulighed for at købe kildevand eller lign mellem byerne, så husk rigelig vand med. Man skal betale € 5 for at gå turen, forstår egentlig ikke hvorfor.

Noget af de bedste ved turen er de fantastiske udsigter, ja man kan bare blive ved og ved at tage billeder, se nederst

 Alene starten fra Monterosso by er flot, her går man langs vandet og har således allerede fra starten en fantastisk udsigt.

Generelt er turen mellem de fem byger ”kun” på 12 km, blå rute – sti nummer 2. Vi brugte 2 timer alene på de 4 kilometer med et passende antal pauser undervejs og havde ikke specielle ønsker om at fortsætte eller gå den samme rute tilbage. Heldigvis går der tog mellem byerne, så det tog kun nogle få minutter at komme tilbage til Monterosso  – ja hvorfor var det så egentlig at vi gik den lange vej J – nå sådan tænker man ofte når man er vandre og det mærkes i kroppen. Jeg vil tro at havde vi valgt en dag hvor vejret var under 30 grader havde det været noget nemmere – men juli vejret i Italien skal man jo ikke klage over. Det er derfor bare et spørgsmål om tid før vi må tilbage og gå den fulde tur – og så starte en tidlig morgen.

Billederne taler for sig selv, en fantastisk tur – kort med ok i den varme 🙂

Man stopper op mange steder for at tage billeder, det er et fantastisk sted