Virklund til Vestbirk

Virklund til Vestbirk

Det Danske Vandreakademi

En af de mange søer under vejs, udgangspunktet er Naturstyrelsens turbeskrivelse “Niatursien Horsens Silkeborg”

Dag 1 (ca. 16 km)

Vi startede i dejlig formiddags sol ved Virklund-Silkeborg dæmningen ved Vejlsø, efter at camping bussen var placeret ved forventet ankomststed i Them.

Egentlig var planen at følge den nedlagte jernbane fra Silkeborg til Horsens – men det første stykke er den ikke ”anlagt” som sti – men det følger.

Det første stykke af naturstien Horsens-Silkeborg går ved Silkeborg gennem bebygget område, hvorfor vi valgte den meget kønne og smukke tur gennem Østerskoven. Denne rute giver også en 2-3 km ekstra at gå

Sønderskoven er rigtig flot i maj måned, bøgen, solen, vandet giver et rigtig flot billede og herligt med en vandretur i dette – for vores vandreklub – så fantastiske vejr!

Frokost ved Rygbjerg.

Herefter var det at følge den nedlagte jernbane (Bryrupbanen) til Them. Hvad vi ikke var klar over var at der også var et Maratonløb på samme sti! – men vi fik lidt information og tilbud om vand på en ”post” for løberne. Nå men vi gik nu bare videre og satsede på at følge med J. Det var ind imellem temmelig fornøjeligt at studere de forskellige stilarter maratonløberne kunne præstere! Det er altså ikke alle der er bygget til at løbe! Tankerne blev ledt hen på John Cleese’ ”Ministry of silly walks”, blot erstattet af løb.

Bilerne stod jo ved Them, her slap vi så Maratonløbet.

Benny havde på et kort spottet en campingplads ved Hjøllund – vist DK’s mindste – så af sted hertil.

Man kan rolig sige det er en noget speciel plads! Aldrig før har vi oplevet en så speciel plads med indtil flere ”særlinge” ord som ”Garrincha” (for de uindviede en gammel brasiliansk landsholdsspiller, der var kalvknæet på det ene ben og hjulbenet på det andet!), ”Department of crazy walks” og lign. kom hurtig på læberne bag camperens øl duggede ruder …. Ja det kan der siges og skrives meget mere om.

Efter en kort tur rund i Hjøllund og det tilgrænsende militære område, var programmet Benny’s menu: Dvs. friske kartofler, salat bearnaise, og ikke at forglemme røde bøffer!.

Jo et enkelt glas rødvin blev det også til, og minsandten om vi ikke fik spillet lidt kort, selvom der var en temmelig vidtløftig diskussion om reglerne for jydewhist! Der må siges at være delte meninger om, hvad der gør kortspillet interessant!

Dag 2 (ca. 15 km)

Jørgen og Morten er A+ mennesker, Benny er B- menneske. Tja dvs. at Jørgen og Morten var oppe før 6 og vi andre som gerne vil sove længe var oppe ved syvtiden J  Ja vi er jo nogle der vil have noget ud af dagen!

Vi kørte op til Them hvor vi slap og vinkede farvel til Jørgen som skulle hjem. Men tilbage på ”sporet” var vi, den nedlagte jernbane mod Bryrup.

Igen var solen og vejret med os – noget af turen er måske lidt kedelig – en jernbane er i sagens natur noget lige og flad. Vi undrede os alligevel over hvor stejlt der var – bjergbane? næ måske ikke lige … 

Vi kom forbi en rigtig flot sø med træer i vandet, der er rigtig mange flotte søer i området. Det giver et rigtig spændende landskab

Vi kom nu til veteranjernbanens start ved Vrads, frokost ved endestationen.

Derefter gik turen gennem Snabegård plantage, forbi Lystruphave efterskole og Skåningbro ved Kvindsø.

Ved Kvindsø fik Kurt og Morten en lille lur i græsset, sidstnævnte en noget højlydt lur, efter blot 25 sekunder på ryggen!!. (Benny)

Egentlig var vi hurtigt fremme ved Bryrup Camping og her var vi så uheldige at der var dobbelt op på fadøl – så ja 2*½ liter for 25 Kr!!!!

Aftensmaden var en del mere enkelt og bestod at fritter og bøf, Benny er en hund efter fritter J

Eller også er han IKKE!!

Derefter bare aftenhygge i camperen og tidlig i seng – en hel dags luft sætter sit præg på en flok 48+ mænd

Dag 3 (ca. 16 km)

Igen en morgenstund med sol fra en skyfri himmel. Benny ville hellere hjem til bryllup, så han kørte da Knud kom fra Herning. Knud var med for første gang, men er jo en gammel vandrehaj viste det sig.

Efter en lille rundtur i Bryrup by, var vi igen hurtig på den nedlagte jernbanes spor.

Når man snakker går man bare hurtig, så igen var vi meget hurtigt fra Bryrup og i Vinding inden vi tænkte på pause. Flot natur og igen forundrede vi os over den bratte stigning på det gamle jernbanespor

Banen er bygget op på nogle høje skranter, så naturen er umiddelbart meget ensformig, men også med store skrænter undervejs. Med vores kanon fart var vi hurtig i Brædstrup

Undervejs mærkede vi naturens lune, meteorologerne havde gættet rigtigt denne dag – et bare gode ”byger” blev det til L Ja selv HAGL blev det til.

Også fint vejr, som her ved en lille pause i Slagballe

I Brædstrup var der heldigvis en bager som havde et lille konditori, så efter en kage med kaffe/chokolade var naturen meget bedre!.

Herefter en flot tur til Vestbirk og afslutningen på en tredags tur som både var hyggelig, flot og med til at give et dejlig ”pust” i hverdagen.