Hærvejen, Stendal Plantage til Vrads

Hærvejen, Stendal Plantage til Vrads

Kurt Sejr Hansen

Hærvejen er jo lang og denne beskrivelse er kun en todages tur fra Stendal Plantage til Vrads, et godt overblik over hærvejen får man via denne side: http://www.haervej.dk/  – hærvejen byder frem for alt på meget varieret natur, så der er rigtig god muligheder for alle – uanset om man er til mange kilometer eller de få, vi er vist sådan lidt midt imellem 🙂

 Dag 1: Fra Stendal Plantage til Bølling Sø Camping

Turen startede med at sætte en bil i Vrads og en bil i Stendal Plantage hvor vi startede i nogen blæst og mørke skyer, men 3 friske vandringsmænd lader sig jo ikke sådan slå ud:

På haervejen .dk er der udmærkede vandrekort, værre står det til med skiltningen langs hærvejen – er er der plads til forbedringer, man skal være obs på de skilte der er og meget opmærksom på skilte som er misvisende – nå men en gang om dagen skal man jo gå forkert – det mål opfyldte vi.
På kortet til venstre er den røde vandreruten og den blå cykleruten, men se mere på hærvejens hjemmeside.
Da der var noget koldt og læsende var det ikke de store pauser, faktisk oplevede vi en enkelt haglbyge – men for rigtige vandringsmænd betyder det jo ikke så meget.

Turen går heldigvis gennem en del skov med læ, men denne del af hærvejen er ikke så varieret som forventet – men jo stadig en god oplevelse og dejlig at få nogle kilometer i benene.

Turen til Bølling Sø Camping er omkring 24 km, inkl. det at man går forkert. Vi mødte ingen andre vandre, kun en venlig dame der stoppede bilen og spurgte om hun kunne hjælpe os med vejen – vældig god lokal service. Vi hørte åbenbart ikke helt efter, men hvad søren – det handler jo om at komme ud at gå.

Campingpladsen havde hytter som var udmærket at overnatte i, der var ingen cafeteria og stemningen for at går ind til Pizza manden i Engesvang var ikke stor ( de bringer ikke ud) – så butikkens sortiment af dåsemad og pasta blev valgt. Der er lokale øl og udmærket rødvin at få – så ja så kan rigtige vandringsmænd jo fint klarer sig.
Traditionen tro tilbringes vandreklubbens aftner med inspirerende debatter om alt mellem himmel og jord, herunder jo SF’s ønske om at hæve topskattegrænsen.

 Dag 2: Fra Bølling Sø Camping til Vrads

Den blå rute for dag to er tracket med en endomondo APP – men vi fulgte (stort set) hærvejens blå skilte.

Tidlig op og klar til de forventede 20 km hen til bilen i Vrads. Hvad vi manglede af varieret natur dag 1 fik vi til gengæld her på dag 2, en rigtig fantastisk tur som kun kan anbefales. Yderligere var vejret nu blevet en hel del bedre. Bl.a. som det fremgå er arealet omkring Bølling Sø helt fantastisk, men også hede arealerne er ganske imponerende. Som man kan se nedenfor kom vi også fordi den flotte nye motorvejsbro der er bygget ved Silkeborg – ganske imponerende bygningsværk når man står nedenfor og ser op – flot flot.

Morten havde tilrettelagt denne dejlig tur og forventningerne om de 20 km. måtte vi snart opgive, frem til halvvejen var det ok, men herefter blev antal kilometer længere og længere for til sidst at springe de afgørende sidste 3 kilometer så vi landende på 26 alt i alt. Det betyder til gengæld at vi nu har en udmærket erfaringsfaktor på omkring 30% at regne med til næste gang. Vi bliver jo bare bedre og bedre.

Men det at turen blev på 26 Km. ændre nu ikke ved at det absolut var en af de bedste strækninger af Hærvejen vi har gået – så har man mod på hærvejen kan denne delstrækning kun varmet anbefales.

Vi kom i øvrigt forbi et økologisk landbrug med en kælen kat, det var lige ført vi måtte have den med hjem – den fulgte os på vej – vi blev helt bekymret for om den nu kunne finde tilbage. Vi var nød til at skælde godt ud for at skræmme den væk.
Det var i øvrigt der hvor Knud stod i kø, se nederste billede.

Samlet blev turen således på omkring 50 km fordelt over to dage, det er vist meget passende for en flok 55+ årige.

Billede til højre viser Knud på ko inspektion, der var heldigvis ikke kø på stien