2016 – SJPDP til Burgos

Saint-Jean-Pied-de-Port til Burgos

Kurt Sejr Hansen

Efteråret 2016

En helt anden tur end min første tur i 2014, jeg havde bl.a. valgt at gå mere alene. Ikke fordi det er et must, men mere for at prøve det. Det er en helt anden oplevelse viste det sig - både på godt og ondt.

Turen til Saint-Jean-Pied-de-Port er lidt bøvlet, man lander typisk i Biarritz og kan så komme videre til SJPDP som er forkortelsen for det typiske startsted på den franske rute, fra lufthave med fælles taxa sammen med en anden dansker og en flok nordmænd - som jeg i øvrigt ikke så igen.

Er man sej starter man tidlig morgen og går op over Pyrenæerne og helt ind i Spanien på en dag, det er en tur på over 1200 højdemeter og det kan jeg ikke anbefale at man gør. Der er derimod en rigtig dejlig sted midt på bjerget kaldet Orisson hvor man kan overnatte - husk at bestille plads på forhånd.'

https://refuge-orisson.com/ kan kun anbefales

Alberg i Orisson
Alberge i Orisson 8 km
Sovesal
Typisk billede af Alberge overnatning - her Orisson
Fantastiske udsiger på vej ind i Spanien
Er vi der snart?
Det klassiske billede fra Roncesvalles som er den første by i Spanien

På denne tur lavede jeg ikke en detaljeret turbeskrivelse som på turen i 2014, egentlig lidt ærgeligt for man har så kun billederne at dele med andre, men det er nu også stadig en god oplevelse at dele med andre og til inspiration.

Denne efterårstur er ganske anderledes, bl.a. fordiat gennemsnitalderen er betydelig større end det jeg oplevede på forårsturen 2013, hvorfor ved jeg ikke – men jeg mødte indtil flere som var stoppet med at arbejde. Bl.a. en fantastisk par fra Hollad som var gået hjemmefra dagen efter han var holdt med at arbejde hos shell og nu var på vandredag nummer 63 – det var endnu ikke helt sikker på hvor/hvornår de skulle stoppe. Et fantastisk og inspirerende par.

Sibil og Helena
Sibil og Helena på deres vandredag nummer 63
Alto del perdon
Det klassiske billede man skal have fra: Alto del perdon
Pilgrimsmenu
Fulgtes noget af vejen med to tyskere og en skotte
Ventosa
På vej mod Ventosa
På vej mod Santo Domingos landskab skifter
skilt
Der er andet end gule pile, EU har været sponsor for en del af infomationen
Alto
Alto højdepunktet 1100 meter
Middag
Middag med andre pilgrimme

Noget af et antiklimaks at nå Burgos, havde booket et Hotel, sige farvel til Frantz og et par andre, finde bussen til Madrid og så hjem via Billund.

Det havde bestemt været en god tur og ganske inspirerende.

Jeg havde gerne taget Mesetaen som er stykket mellem Burgod og Leon – men det har jeg så til gode og det vil jeg glæde mig til.