Mols Bjerge

Mols Bjerge

Det Danske Vandreakademi

Fra Århus Rutebilstation kan man anvende bus nummer 123 direkte Femmøller efterskole. Der er rigtig mange gode muligheder – både små og store ture. Skov og Naturstyrelsen har lavet en beskrivelse her.

Mols Bjerge blev skabt i slutningen af sidste istid og der findes en mængde dejlige slugter med stier og grusveje. Der er både helt åben natur og tæt skov. Der er mange flotte og store Ege træer. Rundt i “bjergene” findes mange forskellige steder som er værd at besøge:

Molslaboratoriet, ejes af Naturhistorisk Museum i Århus
Skovbjerg, meget gammel egeskov
Trehøje, 127 meter over havet ! – flot udsigt
Tinghulen, Tingsted for tre sogne

Overfor Femmøller Efterskole er der en stejl stigning som bringer pulsen op !  – vi kravlede op med lidt stønnende. “Den Italienske sti” bringer os videre gennem et smukt område til Molslaboratoriet. Stien ved Molslaboratoriet går videre i en stor bue over Strandkærvej – men der var vist lidt dårlig skiltning – eller snakkede vi bare for meget? – så vi kom noget ud af kurs og kom helt ned til stranden og Mols Kroen. Nå men videre !
På kortet tror man de fleste veje er asfalteret, det er de heldigvis ikke, så det er en smuk tur fra Mols Kroen, langs vandet ( på asfalt) og ind af Strandkærvej igen, herfra en fin sti til venstre og vi nærmede os Provstgård Plantage. Vi var nu igen på rette vej og fulgte grusvejen mod Toggerbo og ned mod Trehøje. Der er en rigtig flot udsigt ved Trehøje som nydes efter man har klatret op af den første høj. Herefter langs skovkanten og gennem slugten op mod Femmøller igen. Det var planen vi ville have været på Agri Bavnehøj – men det bliver nu en anden gang. Vejen op mod Femmøller er også en grusvej. I krydset ved Agri Bavnehøjvej vej drejede vi til venstre og fandt Kirkestien som førte os direkte tilbage til Femmøller.

Med diverse omveje blev turen på ca. 20 Km, vi startede 9.30 og var tilbage i Femmøller omkring Kl 14. Herligt at man kan få Varm Chokolade og kringle – det var faktisk ved kold omgang den 18. november 2000. Vi oplevede både blæst, regn, sol og hagl
Dagens morsomhed var Molslaboratoriet som vi kom forbi skiltre til et utal af gange !

Bestem er Mols Bjerge et besøg værd, se Skov og Naturstyrelsen for en deltaljeret beskrivelse – deres brochure nummer 33 er ganske glimrende, men en bedre afmærkning eller et mere detaljeret kort er at foretrække.